Home Recepten Lunch Basisrecept flatbread

Moeilijkheidgraad

Basisrecept flatbread

40 minuten om te bereiden Voor 6 personen Print dit recept

Loop een willekeurige supermarkt binnen en je ziet ze kant en klaar in het schap liggen: flatbread. Niets mis mee zou je denken, maar wist je dat het heel eenvoudig is om zelf flatbread te maken? Met maar 2 ingrediënten die je altijd wel in huis hebt én een klein snufje zout is het zo gedaan. Want laten we eerlijk zijn; hoe verser, hoe beter.

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Snufje zout

Stap 2 | Deeg maken

Meng de yoghurt met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Kneed het mengsel net zolang tot het deeg niet meer aan je handen plakt en je er een bal van kunt vormen. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Verdeel het daarna in 6 gelijke porties. Je kunt het deeg ook direct uitrollen en bewerken, maar dat gaat meestal makkelijker als het even heeft gerust.

Stap 3 | Flatbreads bakken

Bestuif je werkblad met een beetje zelfrijzend bakmeel en vorm de flatbreads. Dit kun je doen met een deegroller, maar met je handen gaat het ook prima – zo hebben wij het ook gedaan. Wij maakten langwerpige lappen van ongeveer 13 centimeter. Smeer de bovenkant van de flatbreads alvast in met een beetje olijfolie. Leg ze met de ingesmeerde kant naar beneden in een warme koekenpan of op een teppanyaki-plaat. Smeer dan ook de andere kant in met olie. Bak de flatbreads aan beide zijden goudbruin; reken op zo’n 3 tot 4 minuten per flatbread.

Stap 4 | Variëren met toppings

Qua topping kan je met flatbreads eindeloos variëren. Wij hebben verrukkelijke ideeën om ze te beleggen. Wat dacht je van een frisse variant met tonijn, kappertjes, rode ui en een pittige sriracha-mayonaise? Of ga voor de combinatie van serranoham met gegrilde groene asperges – een echte klassieker. Liever vegetarisch? Probeer dan onze versie met romige avocado, een gepocheerd ei, zelfgemaakte Hollandaise saus en een vleugje crispy chili olie.

Smullen maar!

basisrecept flatbread

“Flatbread is de perfecte basis voor een makkelijke lunch .”

Claudia

Smaakmaker

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.