Ingrediƫnten voor de traybake met pompoen en aardappelrozetjes
Home Recepten Hoofdgerechten Traybake met pompoen, aardappel en pesto

Moeilijkheidgraad

Traybake met pompoen, aardappel en pesto

40 minuten om te bereiden Voor 6 personen Print dit recept

Wij hebben weer een heerlijk herfst-recept ontdekt! Geïnspireerd door een recept die wij tegenkwamen op de receptenpagina van de Jumbo, gingen wij aan de slag met pompoen, aardappelrozetjes, pesto en spekjes. Dat alles op één bakplaat waarna de oven het meeste werk doet. Wat ons betreft kan deze traybake met pompoen en pesto in onze top tien van lekkerste recepten!

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 750 gram Aviko aardappelrozetjes
  • 2 pompoenen, circa 800 gram
  • 4 rode uien
  • 1 bol mozzarella
  • 250 gram spekjes
  • 60 gram walnoten
  • 10 gram pijnboompitten
  • 150 gram groene pesto
  • 85 gram rucola
  • 2 el honing
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Stap 2 | Voorverwarmen & snijden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de bevroren aardappelrozetjes over de bakplaat. Schil de pompoenen en snij deze in kleine blokjes van ongeveer 3 centimeter. Ga je voor snelheid en gemak? Koop dan de voorgesneden pompoen die je in de koeling bij de supermarkt vindt. Snij de rode ui in partjes.

Stap 3 | Alles op de plaat

Verdeel de pompoen en de partjes rode ui over de aardappelrozetjes op de bakplaat. Daar bovenop gaan de spekjes. Vervolgens verdeel je sliertjes honing over de traybake. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak toe. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten garen.

Stap 4 | Afbakken & garneren

Haal de traybake na 15 minuten uit de oven en leg de mozzerella op het gerecht. Hak de walnoten grof en verdeel deze samen met de pijnboompitten. Bak vervolgens nog 5 tot 10 minuten af. Neem de plaat uit de oven en garneer met de rucola. Sprenkel de pesto over de plaat. Wij deden de pesto in een spuitzak, op die manier kan je het gelijkmatig verdelen.

En dan nu genieten!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.