Home Recepten Ontbijt Flatbread met avocado, gepocheerd ei en hollandaisesaus

Moeilijkheidgraad

Flatbread met avocado, gepocheerd ei en hollandaisesaus

10 minuten om te bereiden Voor 2 personen Print dit recept

Zin in een lekkere brunch of een stevige vegetarische lunch? Dan is deze flatbread precies wat je zoekt. De combinatie van romige avocado, een zacht gepocheerd eitje en een lepel hollandaisesaus is simpelweg comfort food op z’n best. De chili-olie geeft het net dat beetje pit, en de tuinkers maakt het lekker fris. Makkelijk te maken, maar met een resultaat dat eruitziet alsof je het bij een hippe lunchzaak hebt besteld.

TIP: Maak je flatbread volgens ons basisrecept. Warm flatbread maakt dit gerecht nog lekkerder!

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 2 flatbreads
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Crispy chili olie
  • Hollandaisesaus (Knorr)
  • Veldsla
  • Tuinkers

Stap 2 | Opwarmen en snijden

Maak je flatbreads volgens ons basisrecept of gebruik kant-en-klaar flatbread. Verwarm ze kort in een droge pan of in de oven (180 °C, 3-4 minuten) zodat ze warm en licht krokant zijn aan de buitenkant. Verwarm de hollandaisesaus in een pannetje op lage stand. Halveer de avocado, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes.

Stap 3 | Pocheer de eieren

Eieren pocheren kan best een uitdagend klusje zijn. Hiervoor geldt vooral; oefening baart kunst! Breng in een middelgrote pan water aan de kook en voeg een scheutje witte azijn toe. Zet het vuur zachtjes zodat het water nét onder het kookpunt blijft. Breek elk ei in een klein kommetje. Roer met een lepel een draaikolk in het water en laat één ei voorzichtig in het midden glijden. Pocheer 3-4 minuten voor een zacht, lopend eigeel. Haal het ei eruit met een schuimspaan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met het tweede ei.

Stap 4 | Opbouwen

Beleg elk flatbread met de plakjes avocado en veldsla. Leg daar bovenop voorzichtig het gepocheerd eitje. Lepel de warme hollandaisesaus over het ei. Verdeel daarna twee theelepels crispy chili olie over het geheel. Maak het af met de tuinkers.

Probeer ook eens een flatbread met 1 van onze andere fantastische toppings. Ga voor tonijn met pittige sriracha of kies voor serranoham met groene asperges.

Smakelijk!

flatbread met avocado, ei en hollandaise

“Een vegetarische variant met avocado, ei en een pittige twist van crispy chili olie.”

Claudia

Smaakmaker

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.