Zin in iets snels met karakter? Deze flatbread combineert de zachte textuur van tonijn met de pittige twist van sriracha-mayo en een zout accent van kappertjes. Simpel, smaakvol en klaar in no-time. Perfect voor wie houdt van een hartige, frisse lunch met een spicy twist.
TIP: Met kant en klaar flatbread kom je een heel eind, maar een zelfgemaakt flatbread geeft de meeste smaak! Het basisrecept vind je hier.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
2 flatbreads
Blikje tonijn
1 rode ui
Kappertjes
Sriracha saus
Mayonaise
Veldsla
Stap 2 | Voorbereiden
Gebruik versgebakken flatbread volgens ons basisrecept, of warm je flatbreads kort op in een droge koekenpan of in de oven op 180 °C, 3-4 minuten. Meng in een kommetje de mayonaise met sriracha saus. Begin met een theelepel sriracha en proef of je meer pit wilt. Snij de rode ui in dunne, halve ringen en laat de tonijn goed uitlekken.
Stap 3 | Opbouwen
Verdeel de tonijn gelijkmatig over 2 flatbreads. Gebruik een vork om het luchtig te verdelen en niet te plat te drukken. Zo blijft de structuur lekker losjes. Bouw vervolgens verder op met eerst rode ui, veldsla en de kappertjes. Als laatste sprenkel je de sriracha-mayo erover. Dit gaat het beste met behulp van een spuitzak. Heb je deze niet in huis; gebruik dan een diepvrieszakje waar je aan de onderkant een klein hoekje uitknipt.
“Makkelijke flatbread met frisse tonijn en een pittige twist door de sriracha.”
Marieke
Smaakmaker
Nieuwe recepten meteen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
"*" geeft vereiste velden aan
Privacy-instellingen
Bij Velthuizen Keukens en Badkamers nemen we jouw recht op privacy serieus. Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan.