Deze flatbread is een feestje voor je smaakpapillen én je ogen. De romige hummus vormt de perfecte basis, gegrilde asperges zorgen voor een lekkere bite en de serranoham geeft een heerlijke, zoute smaak. Ideaal als lunch, lichte avondmaaltijd of als onderdeel van een gezellige borrelplank.
TIP: Het basisrecept voor het flatbread vind je hier. Gebruik een versgebakken flatbread voor het beste resultaat!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
2 flatbreads
6 plakken serranoham
8 groene asperges
Gegrillde groente hummus
Veldsla
Parmezaanse kaas
Cherry tomaat
Salt flakes
Stap 2 | Grillen
Begin met het maken van het flatbread volgens ons basisrecept. Heb je al flatbreads klaar? Verwarm ze dan kort in een droge koekenpan of oven op 180 graden voor ongeveer 3 tot 4 minuten. Neem ondertussen een grillplaat of pan en grill hierop de groene asperges, ongeveer 6 minuten totdat ze mooie grillstrepen krijgen. Bestrooi de asperges ondertussen met salt flakes.
Stap 3 | Smeren
Was de veldsla en snij de cherrytomaat in partjes. Neem het warme flatbread en besmeer de bovenkant royaal met de gegrillde groente hummus. Verdeel vervolgens 3 plakkenserranoham over de hummus, vervolgens de gegrillde asperges, veldsla en cherrytomaat. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Naast deze variant hebben we nog 2 heerlijke toppings voor je zelfgemaakte flatbread. Bijvoorbeeld de verrassende combinatie van tonijn met pittige shiracha of de vegetarische optie van avocado en gepocheerd ei.
Eet smakelijk!
Flatbread met serranoham
“Een gezonde lunch; flatbread gecombineerd met groene asperges en serranoham.”
Marieke
Smaakmaker
Nieuwe recepten meteen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
"*" geeft vereiste velden aan
Privacy-instellingen
Bij Velthuizen Keukens en Badkamers nemen we jouw recht op privacy serieus. Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan.